Biznis

prodat u februaru

Mujo Selimović kupio hotel Blanca na Vlašiću, poznato i koliko ga je platio

12/05/2020

Radi se o BMK INVEST d.o.o. Sarajevo čiji je ugovoreni kapital u Winteru 4.710.289,15 KM. U vlasničkoj strukturi ove firme je agencija CONSULTING & PR d.o.o. Sarajevo, a njen vlasnik je upravo Mujo Selimović

Mujo Selimović novi je vlasnik Hotela Blanca koji je u februaru ove godine prodat za 9,5 miliona KM.

Naime, u Registru privrednih subjekata upisan je novi vlasnik koji je do sada bio nepoznat, objavio je portal akta.ba.

Radi se o BMK INVEST d.o.o. Sarajevo čiji je ugovoreni kapital u Winteru 4.710.289,15 KM. U vlasničkoj strukturi ove firme je agencija CONSULTING & PR d.o.o. Sarajevo, a njen vlasnik je upravo Mujo Selimović.

Podsjetimo, kompanija Stanovi Jadran iz Splita objavila je početkom godine da je prodala firmu Winter Travnik, u čijem je vlasništvu Hotel Blanca Resort & Spa na Vlašiću.

Dana 13.02.2020. godine u Sarajevu Stanovi Jadran su prodali poslovni udio u visini od 89 posto temeljnog kapitala u društvu Winter Privredno društvo za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu d.o.o. Travnik.

Predsjednik Nadzornog odbora, Jeličić Purko Miroslav, kao imatelj preostalog poslovnog udjela u visini od 11 posto temeljnog kapitala društva Winter d.o.o. također je sklopio kupoprodajni ugovor za prodaju svog poslovnog udjela s istim kupcem, ne navodeći o kojem je kupcu riječ.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.