testirano 37 uzoraka

U Kantonu Sarajevo u posljednja 24 sata nije bilo zaraženih koronavirusom

kcus

Od zarazne bolesti COVID-19 tokom jučerašnjeg dana oporavila se jedna osoba, tako da ukupan broj aktivno bolesnih osoba u Kantonu Sarajevo trenutno iznosi sedam

Od 37 uzoraka testiranih na koronavirus u posljednja 24 sata za područje Kantona Sarajevo, nijedan nije bio pozitivan, podaci su Zavoda za javno zdravstvo KS.

Od zarazne bolesti COVID-19 tokom jučerašnjeg dana oporavila se jedna osoba, tako da ukupan broj aktivno bolesnih osoba u Kantonu Sarajevo trenutno iznosi sedam.

Na bolničkom liječenju u izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo još se nalaze dvije osobe, nijedna od njih nije priključena na respirator.

Dosad je u Kantonu Sarajevo evidentirano ukupno 109 oboljelih od COVID-19. Od tog broja, 92 osobe su se oporavile, četiri strana državljana su izmještena na liječenje izvan BiH, a šest osoba je preminulo od posljedica te bolesti. Ukupno je testirano 5.045 osoba.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih KS, tokom 24 sata, evidentirali su jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije.

– Na evidenciju biroa za zapošljavanje u KS jučer se prijavilo 70 osoba. S tim brojem, od proglašenja stanja nesreće 18. marta ove godine, ukupan broj novoprijavljenih na evidenciji nezaposlenih iznosi 6.156 – saopćila je Pres-služba KS.