BiH

Zagađenost

U KS i dalje na snazi epizoda “pripravnost”

04/01/2022

Tokom sutrašnjeg dana doći će do promjene vremena uz jačanje vjetra i padavine u kasnim večernjim satima, što će doprinijeti daljem poboljšanju kvaliteta zraka

Za razliku od prethodnih dana, kada je kvalitet zraka bio nezdrav u gotovo svim zonama u Kantonu Sarajevo, danas se bilježi pad koncentracija zagađujućih supstanci, ali ne u dovoljnoj mjeri da bi se ukinula epizoda „Pripravnost“.

Inače, još uvijek su povećane vrijednosti lebdećih čestica u zraku na području općina Ilijaš, Ilidža i Otoka, dok je povoljnije na lokalitetima Vijećnice i Hadžića.

Prema najavama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, tokom sutrašnjeg dana doći će do promjene vremena uz jačanje vjetra i padavine u kasnim večernjim satima, što će doprinijeti daljem poboljšanju kvaliteta zraka.

O promjenama koje se budu dešavale Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka, koje prati monitoring kvaliteta zraka i predlaže mjere, će blagovremeno upoznati javnost – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.