BiH

Nema preminulih

U KS pet pozitivnih na koronavirus, vakcinacija obustavljena do sljedeće isporuke vakcina

21/06/2021

Covid-pozivni centar je zabilježio 46 poziva proteklog dana, a obavljena su i 102 razgovora sa pacijentima putem telefonskih brojeva u Covid-ambulantama

Protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo je evidentirano pet novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, nakon laboratorijske analize 402 uzorka. U istom periodu od Covid infekcije se oporavilo 12 osoba i nije bilo preminulih.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo hospitalizirano 37 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 19, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ 18.

U protekla 24 sata sa bolničkog liječenja je otpuštena jedna osoba. Kanton Sarajevo danas bilježi 161 aktivni slučaj Covid-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 860 osoba. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo je evidentirano ukupno 52. 620 osoba zaraženih koronavirusom i 51.176 izliječenih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je sedam, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 12.

Na drive-in punktu na Vrbanji uzeta su 92 brisa, a sa ovim brojem na drive-in punktu i u Covid-ambulantama ukupno je uzeto 210 briseva za PCR testiranje.

Covid-pozivni centar je zabilježio 46 poziva proteklog dana, a obavljena su i 102 razgovora sa pacijentima putem telefonskih brojeva u Covid-ambulantama.

S obzirom na to da su utrošene sve raspoložive količine vakcina, proces imunizacije u Zetri je zaustavljen do sljedeće isporuke vakcina, saopćeno je iz Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.