BiH

vlada ks

U KS se nastava za osnovce i srednjoškolce nastavlja po dosadašnjem modelu

06/11/2020

Radnici, roditelji i učenici škole dužni su se pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera, preporuka i smjernica, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS

U Kantonu Sarajevo ostaje u primjeni Uputstvo o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama, koje je bilo propisano za period od 23. oktobra do 6. novembra ove godine, saopćili su iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Uputstvo ostaje na snazi do 20. novembra ove godine.

To, između ostalog, znači da u primjeni ostaje kombinovani model nastave za učenike do petog, odnosno šestog razreda osnovne škole, dok osnovci viših razreda, kao i srednjoškolci nastavu nastavljaju pohađati online.

Uputstvom su date pojedinačne upute za odvijanje razredne nastave, produženog boravka, predmetne nastave, kao i upute za centre odnosno zavode i paralelne škole, te srednje škole.

– Ovakva odluka donesena je u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Kantonu Sarajevo, i u skladu s naredbama i preporukama Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva. U saradnji sa nadležnim organima i institucijama, nastavit ćemo svakodnevno pratiti razvoj epidemiološke situacije radi eventualnog donošenja novih mjera i smjernica za rad odgojno-obrazovnih ustanova – navode iz Ministarstva.

Podsjetili su na obavezu postupanja u skladu sa Smjernicama za prevenciju i kontrolu infekcije Covid-19 u osnovnim i srednjim školama, izdate od Zavoda za javno zdravstvo KS.

Radnici, roditelji i učenici škole dužni su se pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera, preporuka i smjernica, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.