BiH

Izvršeno 511 kontrola

U KS-u 39 osoba prekršilo mjeru samoizolacije

20/03/2020

Policijski službenici će nastaviti aktivnosti na provođenju mjera nadležnih organa i institucija u vezi sa proglašenim stanjem nesreće

Postupajući po zahtjevima nadležnih inspekcijskih organa, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su izvršili 511 kontrola poštivanja izrečenih mjera izolacije, a u 39 slučajeva osobe kojima je izrečena navedena mjera nisu zatečene na adresi.

O tome su odmah obaviješteni nadležni inspekcijski organi radi preduzimanja daljnjih mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Iz MUP-a apeluju na sve građane da se strogo pridržavaju naloženih mjera nadležnih organa u vezi sa pandemijom COVID-19, pogotovo oni građani kojima su izdata rješenja inspekcijskih organa u vezi izrečene mjere izolacije.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i dalje će, osim redovnih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, nastaviti kontinuirane aktivnosti na provođenju mjera nadležnih organa i institucija u vezi sa proglašenim stanjem nesreće, najavljeno je iz te institucije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.