Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

U Mostaru jutros u 8 sati izmjereno 15 stepeni, dani pred nama sunčani i topli

mostar proljece

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -5 stupnjeva, Banja Luka, Bugojno, Jajce, Sanski Most, Sokolac, Srebrenica i Zvornik 2, Bihać, Drvar i Prijedor 3, Doboj, Ivan Sedlo i Zenica 4, Grude 5, Gradačac 6, Bijeljina, Sarajevo i Tuzla 8, Livno i Stolac 10, Široki Brijeg i Trebinje 12, Neum 14 i Mostar 15 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Na krajnjem sjevernu i sjeveroistoku Bosne povremeno jaki udari vjetra. Najviša dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu do 22 stepena.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 17 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Žuto upozorenje

Žuto upozorenje zbog jačih udara vjetra izdato je za područja Foče i Trebinja.

U ovim dijelovima zemlje očekuje se mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11 metara u sekundi (40 kilometara na sat), posebno u južnom planinskom dijelu regije.

Prognoza za naredne dane

U utorak će biti sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 4 do 10, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu do 23 stepena.

U srijedu će takođe biti sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 4 do 9, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu do 23 stepena.

I u četvrtak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 16 do 22 stepena.