Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

U Mostaru jutros u osam sati izmjereno 28 stepeni

vrucina-mostar

U BiH će danas preovladavati sunčano i vruće vrijeme, prema kraju dana ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a prema mjerenjima temperature zraka u osam sati je najtoplije bilo u Mostaru, Gradačcu i Trebinju, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Mostaru je izmjereno 28 stepeni Celzijusovih, Gradačcu i Trebinju 26. Toplo je bilo i u Stocu gdje je izmjereno 25 stepeni. U Brčkom i Grudama 24, Bijeljini 23, Banjaluci 22, Bihaću, Doboju, Livnu, Sanskom Mostu, Srebrenici, Tuzli i Zvorniku 21, Sarajevu i Zenici 19, Drvaru i Jajcu 18, Bugojnu i Ivan Sedlu 17, Sokocu 16 dok je na Bjelašnici jutros izmjereno 12 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH danas će u BiH preovladavati sunčano i vruće. Prema kraju dana ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama. Vjetar slab do umjeren uglavnom sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 30 do 36 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano i vruće. Pljuskovi i grmljavina se očekuju u večernjim satima ili u noći sa četvrtka na petak. Najviša dnevna temperatura oko 31 stepen.