Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Mostaru počela sjednica Vlade FBiH

vlada-fbih-mostar11

U Mostaru je započela 20. sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj će, između ostalog, biti razmatran Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračunima u FBiH.

Jedan od razloga za izmjene i dopune je usaglašavanje kaznenih odredbi sa Zakonom o prekršajima, koji je stupio na snagu 2014. godine, priopćeno je iz Ureda za odnos s javnošću Vlade FBiH.

Vlada FBiH bi se trebala izjasniti i o Konsolidiranom izvještaju o izvršenju Proračuna FBiH, župajija, općina i izvanproračunskih fondova za razdoblje siječanj-lipanj 2015. godine.

Federalna vlada će razmotriti i informacije interresorne komisije o nastanku problema sporne imovine na osnovu Ugovora o sudjelovanju u BH Steel Željezara Zenica d.o.o. Zenica, putem uvećanja kapitala i prijenosa dijelova udjela sa i između Vlade Federacije BiH, Kuwait Consulting and Investment CO, BH Steel Željezara Zenica i LNM Holdings N.V. (Arcelor Mittal Zenica d.o.o. Zenica), te o stanju u JP B&H Airlines d.o.o. i pregovorima s predstavnicima Mitteldeutsche Tourismus Entwicklungsgesellschaft mbH.

Na dnevnom redu današnje sjednice su i informacija Federalnog ministarstva prometa i komunikacija o stanju sigurnosti u željezničkom prometu u FBiH za 2014. godinu, Plan rada Federalne uprave za inspekcijske poslove za 2015. godinu, Izvještaj o radu Agencije za nadzor osiguranja Federacije BiH u 2014. godini.

Na dnevnom redu je više odluka i rješenja iz oblasti kadrovske politike.