Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U naselju Aneks otvoren novoizgrađeni objekat mjesne zajednice

efendic mz aneks

U Prijedorskoj ulici do broja 14, u naselju Aneks svečano je otvoren novoizgrađeni objekat mjesne zajednice.

Uz prigodan kulturno-umjetnički program, objekat su otvorili načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i predsjednik Savjeta MZ Rahman Babić i na taj način čestitali građanima Dan ove mjesne zajednice i 39. godišnjicu njenog postojanja.

Izgradnja objekta dugogodišnji je zahtjev Savjeta Mjesne zajednice i građana ovog područja, s obzirom na to da je mjesna zajednica proteklih godina bila smještena u suterenu jedne stambene zgrade u prostorijama koje nisu bile adekvatne za rad, sa puno vlage i bez sale za sastanke. Izgradnjom objekta omogućeni su bolji uslovi za rad sa građanima, a prostor oko objekta je hortikulturno uređen, što je dodatno uljepšalo ovaj dio naselja, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

– Sretan sam da smo u toku dvije godine u jednoj od najvećih mjesnih zajednica otvorili dva značajna objekta. Prošle godine smo zajedno sa Javnom ustanovom Dom zdravlja Kantona Sarajevo otvorili ambulantu porodične medicine, a ove godine i objekat mjesne zajednice, koji ima sve potrebne uslove za rad. Izgradnjom jednog lijepog objekta čestitali smo građanima Dan MZ – rekao je načelnik Efendić.

Dan MZ “Aneks” obilježava se 10. maja, kada su se odigrale presudne bitke za odbranu ovog područja od agresora. Prisutni su se ovom prilikom prisjetili šehida i poginulih boraca Armije RBiH, koji su u odbranu naše zemlje od agresora položili svoje živote.

Prije zvaničnog otvaranja objekta, položeno je cvijeće na spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima u naselju Otoka.