Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Neumu potpisivanje ugovora za izgradnju mosta preko Save

svilaj most34

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske, Oleg Butković u petak, 15. jula boraviti će u Gradu Neumu u okviru službenog posjeta Federaciji Bosne i Hercegovine povodom potpisivanja Ugovora za izgradnju mosta Svilaj preko rijeke Save, na koridoru 5C, između Hrvatskih autocesta d.o.o., Ministarstva komunikacija i prometa Federacije Bosne i Hercegovine te izvođača radova, prenosi Anadolu Agency (AA).

Službeni posjet će započeti susretom Butkovića i ministra komunikacija i transporta Federacije BiH, Ismira Juske, sa pratećim delegacijama.

Potpisivanje Ugovora o izgradnji mosta na rijeci Savi kod Svilaja, u nazočnosti dvojice ministara predviđeno je u 11.30 sati.

Ugovor o izgradnji potpisuju ministar komunikacija i prometa FBiH, Ismir Jusko, direktor Hrvatskih autocesta, Josip Draženović, predsjednik Uprave Viadukta d.d. Zagreb, Joško Mikulić te direktor Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislav Bevanda.

Most Svilaj preko rijeke Save najznačajniji je objekt na dionici Sredanci – granica FBiH na autocesti A5 Beli Manastir – Osijek – Svilaj. Za svaki smjer predviđene su po tri vozne trake širine 3,50 metra, bez zaustavne trake sa zaštitnim prometnim pojasevima od 0,5 metra sa obje strane, kao i betonska monolitna pješačka staza širine 0,75 metra.

Planirani rok završetka radova izgradnje mosta je dvije godine od uvođenja izvođača u posao. Uvođenje izvođača u posao planirano je najkasnije do početka rujna ove godine.

Vrijednost radova prema ponudi iznosi 22.308.022,34 eura bez PDV-a, a vrijednost radova s PDV-om iznosi 26.992.707,03 aura. Hrvatske autoceste d.o.o. aplicirale su za sufinanciranje dijela troškova izgradnje iz fondova EU u omjeru 85 posto, a potvrda o prihvaćanju zahtjeva za sufinanciranje očekuje se tijekom srpnja 2016 godine.