BiH

Potvrđeno iz kantonalne bolnice

U nevremenu koje je pogodilo Bihać poginula jedna osoba, troje u bolnici

01/08/2021

U olujnom nevremenu snažni udari vjetra čupali su drveće, a na nekoliko objekata pričinjena je materijalna šteta

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću preminuo je muškarac nakon što je, u olujnom nevremenu koje je danas zahvatilo područje ovog grada, na njega palo stablo.

Ova vijest potvrđena je iz bolnice za BHRT. U olujnom nevremenu snažni udari vjetra čupali su drveće, a na nekoliko objekata pričinjena je materijalna šteta.

Sve se desilo iznenada, u 15-tak minuta, nevrijeme koje je preraslo u kratkotrajnu oluju zahvatilo je Bihać ali i druge dijelove USK. Ubrzo su u Kantonalnu bolnicu počeli pristizati povrijeđeni građani iz skoro svih dijelova Kantona.

Nevrijeme u Bihaću

Nažalost, jedan od njih iz Bihaća je, uslijed teških povreda uzrokovanih snažnim udarom, preminuo. Ljekari i ostalo medicinsko osoblje borilo se za njegov život, ali povrede su bile smrtonosne.

– Osoba koja je nastradala pješačila je kroz aleju i na nju je palo čitavo drvo. Ukupno smo primili devet osoba zbog povreda uslijed nevremena. Tri osobe su imale teške tjelesne povrede i one su zadržane, dok su ostale upućene na kućnu njegu. Dvije osobe su iz Cazina, jedna iz Bužima, a ostale su iz Bihaća – rekli su iz Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijankić za RTV USK.

Nevrijeme u Bihaću

Za područje Bihaća na snazi je narandžasti meteoalarm, koji ukazuje na vrlo opasno vrijeme koje iziskuje oprez jer su moguće i ljudske žrtve.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.