U posljednja 24 sata

U Općoj bolnici nije bilo smrtnih slučajeva niti prijema novih zaraženih pacijenata

Bolnica u Sarajevu u kojoj se liječnici i pacijenti bore s virusom COVID-19
02.04.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U sarajevskoj Opcoj bolnici ukupno je 186 hospitaliziranih usljed zaraze virusom Covid-19. Ukupno 10 pacijenata je na intenzivnoj njezi, a cetiri na respiratoru. 1. travnja je, nakon dugo vremena, bio prvi dan bez smrtnih slucajeva. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

utros je na bolničkom liječenju ukupno 56 pacijenata, od kojih je pet na intenzivnoj njezi, pet je na postintenzivnoj te dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji i tri pacijenta su na brzom protoku kisika

U protekla 24 sata u Covid trijažnoj ambulanti Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ opservirano je 25 pacijenata sa simptomima koronavirusa.

Prethodnog dana nije bilo novoprimljenih pacijenata u Covid odjel ove zdravstvene ustanove, a dva pacijenta su otpuštena kući. Jutros je na bolničkom liječenju ukupno 56 pacijenata, od kojih je pet na intenzivnoj njezi, pet je na postintenzivnoj te dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji i tri pacijenta su na brzom protoku kisika.

Protekli dan nije bilo smrtnih ishoda.

U Opću bolnici jučer je na hospitalizaciju ukupno primljeno 29 pacijenata, a 35 je otpušteno kući. Tokom dana je bilo 1163 pregleda i 4888 pruženih usluga te 24 operacije, a na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo je rođeno 5 beba.