BiH

Opća bolnica i KCUS

Teška situacija u sarajevskim Covid odjelima, rekordan priliv pacijenata

13/03/2021

Od početka pandemije Covid-19. jučer je u Općoj bolnici zabilježen najveći priliv pacijenata

U Covid trijažnoj ambulanti sarajevske Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u posljednja 24 sata je opservirano 126 pacijenata i urađeno 358 usluga. U Covid odjele ove zdravstvene ustanove na hospitalizaciju je primljeno 19 pacijenata, a 6 je otpušteno kući.

Na bolničkom liječenju je ukupno 149 pacijenata, od kojih je deset na intenzivnoj njezi , a još deset je smješteno na postintenzivnu njegu. Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su tri pacijenta, a dva su na respiratoru. Proteklog dana zabilježen je jedan smrtni ishod.

Od početka pandemije Covid-19. jučer je u Općoj bolnici zabilježen najveći priliv pacijenata. Kako bi zbrinuli sve one kojima je medicinska pomoć potrebna u Covid odjelu su prethodnog dana prošireni bolnički kapaciteti.

U KCUS-u trenutno je smješteno 302 bolesnika pozitivna na koronavirus, a njih 47 je u izrazito teškom stanju na intenzivnoj njezi.

U posljednja 24 sata u KCUS-u preminulo je 17 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.

Također raste i broj zaraženih uposlenika KCUS-a. Broj zaraženih uposlenika porastao je na 96, dok je u izolaciji njih 50. Na bolovanju se trenutno nalazi 379 uposlenika KCUS-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.