Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

U ovim dijelovima BiH sutra će padati cijeli dan

kisa sarajevo vrijeme prognoza

U većem dijelu Bosne bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme

U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne sutra će biti oblačno sa padavinama tokom cijelog dana.

Prijepodne na planinama u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne će padati slab snijeg ili susnježica, a u većem dijelu Hercegovine kiša. U drugoj polovini dana padat će samo kiša.

U većem dijelu Bosne bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slaba kiša može padati u Krajini i centralnim područjima Bosne.

Prijepodne jugo će postepeno jačati, a u drugoj polovini dana umjereno jugo, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna između 5 i 11 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti umjereno do pretežno oblačno. Slaba kiša padat će u noći na subotu. Jutarnja temperatura zraka oko 0, a najviša dnevna oko 8 stepeni.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Ivan-sedlo 0, Bihać, Bijeljina i Gradačac 1, Banja Luka, Brčko, Drvar, Livno, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 2, Doboj, Sarajevo i Sokolac 3, Jajce 4, Bugojno i Zenica 5, Grude, Široki Brijeg i Stolac 6, Mostar i Trebinje 7 i Neum 8, saopćeno je iz Federalnog hidrometorološkog zavoda BiH.