Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zamjenik predsjednika SDA

Osmanović: Još smo otvoreni za Bh. blok

adil osmanovic

Podsjetio je da je SDA sa Strankom za BiH potpisala sporazum, gdje će zajedno nastupati u tri kantona – Zeničko-dobojskom, Bosansko-podrinjskom i Tuzlanskom

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Adil Osmanović je izjavio novinarima da će se danas na sjednici stranačkog predsjedništva detaljno analizirati dosadašnje aktivnosti pregovaračkih timova u vezi s formiranjem vlasti.

– U proteklom periodu smo razgovarali gotovo sa svim parlamentarnim političkim strankam, kako na nivou kantona, tako i entiteta i države – naveo je Osmanović.

Podsjetio je da je SDA sa Strankom za BiH potpisala sporazum, gdje će zajedno nastupati u tri kantona – Zeničko-dobojskom, Bosansko-podrinjskom i Tuzlanskom.

– Danas ćemo napraviti i analizu da li će SDA ići u vlast na razini kantona, Federacije i države sa Bh. blokom ili će to biti sa drugim strankama sa kojima također imamo razgovore – kazao je Osmanović.

Uglavnom, naveo je on, „još smo, da kažemo, otvoreni za Bh. blok“.

– Voljeli bismo da to bude jedna snažna koalicija, pogotovo na federalnom i državnom nivou. Ali, ako bude ovoliko odugovlačenja i, rekao bih, političkog iznurivanja, SDA će u ovim danima donijeti konačnu odluku sa onima sa kojima možemo napraviti parlamentarnu većinu u nekim kantonima, pogotovo na federalnom i državnom nivou, i pokrenut ćemo konstituisanje vlasti – kazao je Osmanović.