Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

U ovom bh. gradu danas 21 stepen, sutra zahlađenje u cijeloj zemlji

banjaluka
Foto: Fena/ Arhiva

Tokom dana sutra se u BiH očekuje postepeno zahlađenje sa sjevera koje će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica 1; Ivan-sedlo 9; Livno i Sokolac 12; Sarajevo 13; Bugojno, Drvar i Široki Brijeg 14; Trebinje 15; Srebrenica 16; Mostar i Stolac 17; Bihać, Bijeljina, Neum, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 18; Gradačac i Zvornik 19; Doboj 20 i Banja Luka 21 stepen.

Tokom dana sutra se u BiH očekuje postepeno zahlađenje sa sjevera koje će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Prijepodne zahlađenje bi zahvatilo sjeverna područja, a u drugom dijelu dana će se proširiti na veći dio zemlje. Na krajnjem jugu bi se zadržala kiša.

Vjetar umjerene jačine. U Bosni će vjetar prijepodne promijenuti smjer sa juga na sjever, a u Hercegovini vjetar mijenja smjer u večernjim satima. U Bosni temperatura zraka prijepodne većinom između 6 i 12, s tim što će u sjevernim područjima temperatura zraka početi da opada već prije podne, a u drugom dijelu dana i u ostalim područjima. U Hercegovini bi se zadržalo toplo veći dio dana sa temperaturama od 8 do 16 posto, a zahlađenje se očekuje u večernjim satima.

U Sarajevu će biti oblačno, povremeno sa slabom kišom. U poslijepodnevnim satima se očekuje zahlađenje i kiša će preći u snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8, a najviša dnevna oko 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.