Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istočna Hercegovina

U ovom bh. gradu korona ne posustaje: Krizni štab uveo nove mjere, radno vrijeme skraćeno

gacko

Odgođen je i rad vrtića do 1. juna

Najnoviji rezultati testiranja na COVID 19, koji su pokazali da su u Gacku zabilježena još četiri slučaja ovog virusa, pogoršali su epidemiološku situaciju u ovom gradiću, koji je sa 31 oboljelim lokalna zajednica sa najviše zaraženih u istočnoj Hercegovini, pišu Nezavisne.

Pogoršana epdemiološka situacija u Gacku, gdje se već tri dana zaredom javljaju novooboljeli, inicirala je i nove mjere lokalnog Kriznog štaba, prema kojim je, umjesto dosadašnjeg radnog vremena do 21 čas, odlučeno da svi privredni subjekti mogu raditi do 18 časova.

Duže će moći da rade jedino pekare i apoteke.

Na sastanku Kriznog štaba je odlučeno da Dječji vrtić krene sa radom tek 1. juna, jer je, nakon provedene ankete među roditeljima, samo devetoro djece bilo prijavljeno za boravak u vrtiću u maju, a za juni ih se prijavilo tridesetoro.

Osim novozaraženih u Gacku, najnovije je testiranje pokazalo i da su u Trebinju zaražena još dva lica, kao i jedno iz Nevesinja.

Iako u Trebinju u protekle dvije sedmice nije bilo novih slučajeva korone, dvoje novozaraženih su znak upozorenja da pandemija nije prošla, a oba slučaja su iz gatačkog klastera.