BiH

Vrhobsanska nadbiskupija

Misi za Bleiburg prisustvovat će 20 vjernika, uz direktan prenos na RTVHB

14/05/2020

Dodaje se kako će samo službeni fotograf moći fotografirati tokom mise te da će fotografije u realnom vremenu biti besplatno ponuđene svima, uz navođenje izvora

Misa za žrtve Bleiburške tragedije održat će se u sarajevskoj katedrali Srca Isusova u subotu, 16. maja, uz sudjelovanje predviđenog broja vjernika kako bi se ispoštovale aktualne mjere restrikcija usljed pandemije koronavirusa i kako bi se smanjile mogućnosti bilo kakvog incidenta, saopćeno je iz Katoličke tiskovne agencije (KTA) Biskupske konferencije BiH.

Riječ je o 20 osoba, ne računajući svećenike koncelebrante, koji su unaprijed obaviješteni o svemu i čija su imena poznata sigurnosnim službama, a iz ove agencije sve ostale potiču da tog dana sudjeluju na redovnoj misi u svojim župama te upute svoje molitve za žrtve Bleiburške tragedije i sve nevine žrtve bilo kojeg naroda.

U saopćenju se nadalje navodi kako će, s obzirom na veliko zanimanje medijskih kuća za praćenje mise koju će u sarajevskoj katedrali predvoditi vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić, misno slavlje diektno prenositi RTV Herceg-Bosne i bit će emitirano uživo na HRT-u, a video materijali bit će besplatno ponuđeni svim TV kućama i ostalima te će ih moći preuzeti po okončanju mise.

Dodaje se kako će samo službeni fotograf moći fotografirati tokom mise te da će fotografije u realnom vremenu biti besplatno ponuđene svima, uz navođenje izvora.

“Riječi uvoda u misu i cjelokupnu propovijed moći će dobiti sve zainteresirane novinske agencije koje se prethodno do 20 sati, 15. maja prijave na e-mail Katoličkog tjednika. Propovijed i uvod u misno slavlje također će biti objavljeni na mrežnima stranicama Katoličke tiskovne agencije odmah nakon što bude izrečena”, ističu iz agencije.

Želeći izbjeći, kako kažu, moguće narušavanje svetosti liturgijskog čina i samog prostora zbog prisutnosti mnoštva medijskih djelatnika, svima će biti dostupno preuzimanje potrebnih materijala pa neće biti omogućen ulaz u katedralu drugim medijskim djelatnicima osim već navedenima koji su uključeni u izravni prijenos i fotografiranje.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.