BiH

Nakon skupocjenih vozila

U Parlamentu BiH se “počastili” sa tepisima i namještajem od blizu 120.000 KM

08/12/2020

Nabavljaju se vuneni ručno tkani tepisi i namještaj, nove nabavke nakon skupocjenih limuzina za Špirića, Krišto i Radmanovića

Nakon skupocjenih vozila za potrebe predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića (SNSD), dopredsjedavajuću Borjanu Krišto (HDZ BiH), te predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikolu Špirića (SNSD) u Parlamentu BiH su se “počastili” i novim tepisima.

Piše: A. DUČIĆ

Tako je Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH objavio informaciju o tome da su nabavili šest tepiha ukupne vrijednosti od 16.379 KM. Ugovor je sklopljen sa ponuđačem “Sham Carpets” iz Vogošće. Prema nabavci, Parlamentu BiH će biti dostavljeno tri komada vuneni ručno tkani tepih dimenzija 400x300cm, boja bijele vune, zatim jedan vuneni ručno tkani tepih dimenzija 300x200cm, te dva vunena ručno tkana tepiha dimenzija 400x300cm, boje karamel sa obrubom 16 cm u boji bijele vune.

Također prihvaćena je i punoda ponuđača “Sedžan-Ingenering” – P.J. „ Izložbeno prodajni salon „CASA MIA“ Sarajevo za nabavku namještaja od 68.917 KM.

Dodatno, bit će potpisan i Ugovor za nabavku namještaja za potrebe Parlamentarne skupštine sa „DINECO“ d.o.o. Trebinje za ponuđenu cijenu u iznosu od 34.619 KM.

VEZANI Otkrivamo: Ove bijesne limuzine izabrane su za Špirića, Radmanovića i Krišto

Tako je ukupna vrijednosti namještaja i tepiha za potrebe Parlamenta BiH utvrđena na iznos od 119.915 KM.
Kako je Fokus.ba jučer objavio Sekretarijat je prihvatio preporuku Komisije za javne nabavke te je prihvaćena ponuda autokuće AC Tomić iz Mostara za kupovinu tri nova automobile marke BMW 530 XD koji će porezne obveznike s uračunim PDV-om koštati ukupno 329.175 KM!

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.