Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"uličarski riječnik"

Kakva je sve pitanja Sanja Vulić uputila Sudskoj policiji: “Ko je ćelavi policajac…”

sanja vulic
Foto: Screenshot/YouTube

Također, Vulić je upitala je i po kojem osnovu je predstavniku OSCE-a dozvoljeno da unese mobitel u Sud

Nakon sramotnog ispada ispred zgrade Suda BiH, u vrijeme dok je njen stranački šef Milorad Dodik bio u sudnici, a gdje je izrekla salvu prostačkih uvreda, između ostalog i na račun sutkinje Suda BiH Sene Uzunović, poslanica SNSD-a u Parlamentu BiH Sanja Vulić nastavila je sa primitivnom komunikacijom čak i pisanim putem!

Naime, u Predstavnički dom PSBiH stigao je odgovor Sudske policije BiH na njena pitanja sročena u, rekli bi smo “uličarskom tonu”. Jedno od pitanja bilo je i “Ko je ćelavi policajac koji je zalegao u stolicu kao da je na plaži i duvao Miloradu Dodiku za vrat?” Po kom zakonu i podzakonskom aktu se sudski policajci ponašaju s nepoštovanjem ka predsjedniku Republike Srpske?

FOTO: Fokus
Pitanja koja je Sanja Vulić uputila Sudskoj policiji BiH

U pismenom odgovoru Sudska policija je navela da je: sudski policajac koji je prema rasporedu rada zapovjednika Sudske policije bio raspoređen na radno mjesto režija, u vremenoskom periodu od 10 do 18 sati u sudnici šest na ročištu u predmetu Milorada Dodika, naveo da je sjedio na stolici koja je predviđena za osiguranje između tima tužitelja i prvoosumnjičenog Dodika.

Ističu da je negirao bilo kakvo nepoštovanje i “duvanje za vrat gospodinu Miloradu Dodiku” ističući da je “samo obavljao svoj dio službe”.

Također, Vulić je upitala i po kojem osnovu je predstavniku OSCE-a dozvoljeno da unese mobitel u Sud. Odgovoreno joj je da je odobrenje za unos mobilnog telefona predstavniku OSCE-a dato na osnovu instrukcije o radu službenika Sudske policije.

Kako su nadalje naveli, prema službenom očitovanju sudskih policajaca koji su 6. decembra 2023. obavljali poslove osiguranja, predstavnica OSCE-a imala je Vip tretman te dozvolu za unošenje mobilnog telefona u kompleks Suda BiH.

Dodali su da je službenica ugasila mobilni telefon nakon opomene da ga ne može koristiti u sudnici.