Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

četiri nova slučaja zaraze

U posljednja 24 sata u Sarajevu niko nije umro od posljedica koronavirusa

sarajevo vrijeme korona
24.06.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Danas je u BiH vrhunac toplotnog vala zbog cega je i Federalni hidrometoroloski zavod izdao crveni meteoalarm. Na vecini meteoroloskih stanica temperature su bile cesto vise od 30 stupnjeva, a na nekima su cak oborene rekordne vrijednosti. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Trenutno se na bolničkom liječenju nalaze 23 pacijenata, a jedan pacijent koristi kiseoničku podršku disanju

U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, testirane su 372 osobe, a od Covid-19 infekcije oporavilo se devet osoba.

U istom periodu nije bilo preminulih osoba od posljedica te infekcije.

Trenutno se na bolničkom liječenju nalaze 23 pacijenata, a jedan pacijent koristi kiseoničku podršku disanju.

Kanton Sarajevo danas bilježi 64 aktivna slučaja Covid-19 infekcije, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 641 osoba. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 52.714 osoba zaraženih koronavirusom i 51.364 izliječenih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je šest, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 10.

U toku proteklog dana 1.634 osobe su revakcinisane u Zetri, a danas se nastavlja revakcinacija građana koji su prvu dozu vakcine AstraZeneca primili 25. aprila 2021., saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.