Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nabujala rijeka pravi problem

U potragu za radnikom kompanije Cengiz Insat uključila se i FUCZ, stiže i tim sa sonarom

potraga fucz

Potragu uveliko otežava što je rijeka Bosna nabujala usljed obilnih padavina, kažu iz FUCZ

Federalna uprava civilne zaštite se na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona uključila u potragu za radnikom iz turske kompanije Cengiz Insat, koji je zajedno sa svojim kolegom bio angažiran na osiguravanju gradilišta autoceste na koridoru Vc.

Nesreća se desila u ponedjeljak 8. novembra kada su radnici s krana na deset metara visine pali u nabujalu rijeku Bosnu u blizini Topčić Polja, nedaleko od Žepča, nakon čega je za njima organizirana potraga.

Tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su jučer (11. novembra), pronašli u rijeci Bosni a za drugim nestalim muškarcem, državljaninom Turske, potraga je nastavljena.

Tim sa spasiocima, pripadnicima Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi i čamcem rano jutros krenuo je s pretragom desne obale korita rijeke Bosne nizvodno od Topčić polja prema Žepču.

Potragu uveliko otežava što je rijeka Bosna nabujala usljed obilnih padavina, kažu iz FUCZ.

U potragu su od početka bili uključeni pripadnici specijalne jedinice MUP-a ZDK sa čamcima, policija ZDK, GSS koji su čamcima pretraživali rijeku Bosnu, a kolege nastradalih radnika i mještani Topčić Polja, Golubinja i drugih naselja u blizin pomagali su u potrazi.

Danas će se potrazi pridružiti i tim sa sonarom Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko, jer je sonar koji ovaj tim ima prilagođen za ovaj tip rijeke.