BiH

Institut za javno zdravstvo

U RS dva smrtna ishoda, 91 novozaraženi

05/08/2020

Kada su smsrtni ishodi u pitanju, radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Prnjavora i ženi starije životne dobi iz Doboja

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 436 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 91 osobe u RS.

Radi se o 48 muških i 43 ženske osobe, od kojih je 14 mlađe, 60 srednje i 17 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 24 osobe su iz Banje Luke, 12 iz Doboja, 10 iz Trebinja, sedam osoba je iz Gacka, po pet iz Bijeljine i Bileće, četiri osobe su iz Bosanske Dubice, po tri su iz Teslića i Šamca, po dvije osobe su iz Modriče, Prijedora i Ribnika i po jedna osoba je iz Berkovića, Vlasenice, Vukosavlja, Dervente, Donjeg Žabara, Кneževa, Laktaša, Lopara, Ljubinja, Petrova, Srpca i Šipova.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Prnjavora i ženi starije životne dobi iz Doboja.

Podsjećamo, na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirana su 483 uzorka na prisustvo koronavirusa, a pozitivnih je bilo 128. Najviše zaraženih je u Sarajevu.ž

Kako je potvrđeno iz KCUS-a najveći broj ponovo je u Kantonu Sarajevo, 86 pozitivnih.

U Goraždu je 14, Ustikolini četiri, Travniku sedam, Visokom devet, Žepču tri, Kakanj dva te po jedan slučaj u Kiseljaku, Vitezu i Brezi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.