policija objavila

U RS od početka godine 3.813 ilegalnih migranata

migranti

Načelnik Ivanić je upoznao sagovornika sa stanjem ilegalnih migracija na području RS i preduzetim operativnim i humanitarnim aktivnostima u postupanju sa migrantima, saopćeno je iz entitetske policije

Policija Republike Srpske (RS) je od početka ove godine do 19. septembra evidentirala 3.813 ilegalnih migranata koji su predati u nadležnost pripadnicima Granične policije Bosne i Hercegovine i Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje ili su pronađeni sa potvrdom o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil.

Članovi Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata na teritoriji tog bh. entiteta, kojim je predsjedavao načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a Dalibor Ivanić, jučer su o poblemima migranata razgovarali s izaslanikom UN-a za ljudska prava migranata Felipeom Gonzálezom Moralesom.

Načelnik Ivanić je upoznao sagovornika sa stanjem ilegalnih migracija na području RS i preduzetim operativnim i humanitarnim aktivnostima u postupanju sa migrantima, saopćeno je iz entitetske policije.

Koordinaciono tijelo će, kako se dodaje, nastaviti sa realizacijom donesenih zaključaka, a sve u cilju održavanja povoljnog sigurnosnog stanja i unapređenja stanja u oblasti ilegalnih migracija.