testirana 662 uzorka

U RS-u još 11 osoba pozitivno na koronavirus

klinika-za-infektivne-bolesti-ukc-rs-virus-korona-06

Radi se o osam muških i tri ženske osobe, od kojih su dvije mlađe, šest srednje i tri starije životne dobi

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 662 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 11 osoba , javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o osam muških i tri ženske osobe, od kojih su dvije mlađe, šest srednje i tri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po dvoje je iz Gacka i Prijedora te po jedno iz Banjaluke, Teslića, Mrkonjić-Grada, Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Doboja i Drvente

“Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.394 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 110 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 848 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 26.362 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih je 102, u UKC RS 31, a u opštim bolnicama 71. Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 20 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok su u izolaciji dva pacijenta.

“Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 122”, navodi se u saopštenju i dodaje da je pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.471 osoba, a nadzor je završen kod 32.633 osobe.