Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U posljednja 24 sata

U RS-u još 27 pozitivnih na koronavirus

ukc rs korona

Ukupan broj hospitalizovanih u RS-u je 66, u UKC RS 27, a u opštim bolnicama 39

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 299 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 27 osoba u ovom bh. entitetu, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o devet muških i 18 ženskih osoba, od kojih su šest mlađe, 14 srednje i sedam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta sedam osoba je iz Kotor Varoša, pet iz Zvornika, četiri iz Kostajnice, po dvije iz Prijedora, Modriče i Doboja i po jedna iz Banjaluke, Teslića, Gradiške, Bijeljine i Trebinja.

“Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.567 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 117 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.082 osoba, što predstavlja 69,05 odsto od ukupnog broja potvrđenih slučajeva infekcije. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 30.942 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS-u je 66, u UKC RS 27, a u opštim bolnicama 39.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 70.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.034 osoba, a nadzor je završen kod 35.162 osoba.