Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bijeljina

U saobraćajnoj nesreći teško povrijeđen biciklista

policija rs (1)

S ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju ove kategorije učesika u saobraćaju, iz policije apeluju na vozače bicikla da poštuju zakonske odredbe

U proteklih pet mjeseci na području Policijske uprave Bijeljina evidentirano je 390 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedan biciklista smrtno stradao.

Sedam vozača bicikla je zadobilo teške tjelesne povrede, pet lakše tjelesne povrede, dok je za isti period lani 13 vozača bicikla zadobilo lakše tjelesne povrede.

Na gradskoj obilaznici u Bijeljini i jutros oko 06.40 sati dogodila se saobraćajna nezgoda sa teškim tjelesnim povredama po biciklistu.

U saobraćajnoj nezgodi učestvovali su putnički automobil marke ”golf”, kojim je upravljala osoba A.S. i biciklista M.P. koji je zadobio povrede glave opasne po život.

Zbog težine zadobijenih povreda povređeni M.P. upućen je u Beograd na dalje liječenje, potvrđeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

S ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju ove kategorije učesika u saobraćaju, iz policije apeluju na vozače bicikla da poštuju zakonske odredbe, da u saobraćaju koriste tehnički ispravne bicikle, te u uslovima smanjene vidljivosti (od prvog sumraka do potpunog svanuća) koriste svjetloodbojne prsluke, kao i da koriste desnu ivicu kolovoza.

U narednom periodu Policijska uprava Bijeljina vršit će kojačanu kontrolu ovih učesnika u saobraćaju.