Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

U SAD pronađen specijalac RS-a koji bio u Srebrenici za vrijeme genocida

30/05/2018

Bivši član specijalne policijske jedinice RS u vrijeme genocida u Srebrenici 1995. godine Oliver Dragić, koji je optužen za prevaru američke imigracione službe, napustiće SAD u junu, prenijela je agencija AP.

Dragić se pojavio pred Federalnim sudom u Clevelandu koji ga je osudio na vrijeme provedeno u pritvoru, odnosno 13 mjeseci, i na deportaciju.

Dragićev advokat rekao je da će Dragić sa majkom u junu napustiti SAD i vratiti se u Bosnu i Hercegovinu, navodi agencija AP.

Oliver Dragić se u decembru 2017. godine izjasnio krivim za posjedovanje i korištenje nepravilnih imigracionih dokumenata. Američka vlada ga je prethodno optužila po tri tačke prevare.

Tužioci su kazali da je Dragić, iz Barbertona u prigradskom mjestu Akron, dao lažne izjave o svojoj ulozi u ratu devedesetih pri prijavljivanju statusa izbjeglice u SAD.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.