Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

područje čelića

U samo nekoliko dana pogodile ih dvije velike poplave

Foto: Facebook
Arhiva

U ovoj općini je trenutno teško stanje zbog kiše koja je prouzrokovala poplave i bujične potoke, kako u centru općine, tako i u blizini stambenih objekata

Jaka i obilna kiša koja je padala tokom popodneva i cijele noći na širem području Tuzlanskog kantona napravila je veliku štetu u općini Čelić.

U ovoj općini je trenutno teško stanje zbog kiše koja je prouzrokovala poplave i bujične potoke, kako u centru općine, tako i u blizini stambenih objekata.

Za mještane naselja Brnjik, Ratkovići, Lukavica, te u mjesnoj zajednici Koraj koja se nalazi u Opštini Lopare, na području entiteta RS, je ovo bila besana noć.

Posted by Avdic Abaz Backo on Tuesday, May 30, 2023

Ovo je već drugi put u nešto manje od mjesec dana da poplave pogađaju područje Čelića.

Štete će se tek zbrajati, a posljednja poplava je uništila usjeve i voće po kojem je taj majevički kraj prepoznatljiv te su štete tom prilikom procijenjene na više stotina hiljada maraka.

Allahu pomozi😭🤲

Posted by Aida Smajlovic on Tuesday, May 30, 2023

I u drugim područjima Tuzlanskog kantona jak pljusak je pričinio probleme. U Tuzli kanalizaciona mreža nije mogla prihvatiti ogroman priliv oborinskih voda pa je došlo do kolapsa saobraćaja na nekoliko dionica puta.

Posted by Almir Kevric on Tuesday, May 30, 2023