Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

U Sarajevo stiglo zvono namijenjeno za misu pape Franje

04/06/2015

Zvono namijenjeno za svetu misu koju će u subotu 6. juna na sarajevskom stadionu Koševo predvoditi papa Franjo stiglo je u Sarajevo danas u popodnevnim satima, javlja Anadolu Agency (AA).

[pull_quote_right]Nakon papine posjete Sarajevu zvono će biti preneseno u Crkvu svetog Ignacija Lojolskog u sarajevskom naselju Grbavica[/pull_quote_right]

Zvono koje je dopremljeno iz Zagreba postavljeno je na binu sa koje će papa Franjo predvoditi euharistijsko slavlje pred, kako se očekuje, najmanje 70.000 vjernika.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić blagoslovio je zvono namijenjeno za svetu misu.

Zvono teško 325 kilograma i izrađeno od srebra i kositra poklon je hrvatskih porodica Šafran i Tržec. Na njemu je ugravirana poruka s tekstom: “Na čast svetom Franji Ksaverskom, zaštitniku misija, ovo zvono daruje Metal product i obitelj Stjepana Šafrana iz Zagreba za župnu crkvu svetog Ignacija Lojolskog na Grbavici u Sarajevu. Zvono je izlio Josip Tržec u Zagrebu 2015.”.

Nakon papine posjete Sarajevu zvono će biti preneseno u Crkvu svetog Ignacija Lojolskog u sarajevskom naselju Grbavica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.