BiH

lijepa vijest

U sarajevskoj Općoj bolnici za protekla 24 sata rođeno 18 beba

08/10/2020

U posljednjih par mjeseci u ovoj zdravstvenoj ustanovi je uspješno porođeno 7 trudnica koje su bile pozitivne na SARS-CO-2, a sve su imale lakšu kliničku sliku

Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo sarajevske Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ tokom jučerašnjeg dana do jutros (08. 10. ) rođeno je 18 beba i to 10 djevojčica i 8 dječaka, što predstavlja značajan porast poroda u odnosu na raniji period. Istovremeno je povećan i broj pregleda na Kabinetu gdje se u prosjeku dnevno pregleda 40 trudnicana.

U posljednjih par mjeseci u ovoj zdravstvenoj ustanovi je uspješno porođeno 7 trudnica koje su bile pozitivne na SARS-CO-2, a sve su imale lakšu kliničku sliku.

Odjeljenje ginekologije i akušerstva U Općoj bolnici je prošle godine kompletno adaptirano a nabavljena je i nova medicinska oprema tako da se uz educiran kadar budućim mamama i novorođenčadima u ovoj zdravstvenoj ustanovi pruža kvalitetna usluga.

Također, trudnicama se nudi i mogućnost izbora alternativnih metoda poroda kao i prisustvo bračnog druga tokom dolaska na svijet novorođenčeta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.