U Sarajevu nestašica vode, a 10 dana niko ne popravlja kvar

voda saraj polje

Vodosnabdijevanje Grada u dnevnim satima odvija i dalje otežano, saopćeno je iz preduzeća Vodovod i kanalizacija, prenosi novinska agencija Patria.

U pojedinim dijelovima grada tj. u naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 11:00 do 15:00. Ovo podrazumijeva, da će na pojedinim lokalitetima, neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu.

U ostatku Kantona Sarajevo vodosnabdijevanje u dnevnim satima je uredno i ako ne bude nekih ne predviđenih situacija u smislu zamućenja izvorišta ili eventualnog ispada pumpnih agregata, očekujemo da bude uredno. Prvenstveno ovo se odnosi na Peračko vrelo koje snabdijeva općinu Vogošća i dio zone rezervoara Kobilja glava.

Sva izvorišta i podzemne akumulacije su i dalje u konstanom padu i ne očekuje se poboljšanje bez obilnijih padavina.

Međutim, građani su ogorčeni, jer u pojedinim nasljeima čista voda zbog kvarova otiče već danima. Tako u sarajevskom naselju Saraj polje 10 dana pitka voda odlazi u nepovrat, a iz VIK-a uporno upozoravaju na štednju i prijete nestašicom vode.