BiH

U Sarajevu pokrali mrtvog čovjeka

05/05/2016

U sarajevskom naselju Sedrenik, u ulici Grličića brdo na broju 26 dogodila se nezapamćena krađa. Ono što je šokantno u ovom slučaju jeste da je pokraden Refik Popara (55), koji je dan ranije umro u svojoj kući, a u koju je provaljeno dok mu je trajala dženaza na mjesnom mezarju, piše Dnevni avaz.

Priču je otkrio Salem Popara, brat umrloga, koji je bio ogorčen zbog, kako je jučer kazao, jadnog postupka nepoznatih lopova.

– U petak, 29. aprila, Refik je umro. Međutim, sutradan, na dan njegove dženaze, lopovi su iskoristili odsutnost ukućana da bi ukrali alat iz Refikove privatne kuće – kazao nam je jučer Salem.

On je naglasio da mu nije bitan novac niti ono što je ukradeno, već je razočaran i ljut što se to desilo upravo dok je porodica Popara u žalosti.

– Ovo je užas… Zaista, nemam riječi. Zar takvim osobama ništa nije sveto – zapitao se potreseni Popara.

U nastavku razgovora Popara je kazao da ovo nije prvi slučaj krađe jer je, kako kaže, njegova mahala poznata po tome. Dodao je da se svakodnevno obijaju i vozila te da stanovnici ulice Grličića brdo nemaju mira od svakodnevnih pljački i obijanja kuća.

– Iako sam emotivno slomljen i nemam snage za razgovor, morao sam vas pozvati. Da barem na ovaj način apeliram na nadležne da počnu raditi svoj posao. Ovo više nema smisla. Sve se prijavi uredno, ali niko nikad nije priveden – tvrdi razočarani Popara.

Salem je dodao da se identična krađa desila prije 13 godina, kada im je majka Fadila umrla.

– Ispred kuće smo imali dva parkirana vozila i alat koji je tada vrijedio oko 3.000 KM. Možda su isti lopovi, ne znam šta da kažem – ispričao nam je Popara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.