Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U septembru 20 posto više korisnika Biblioteka Sarajeva

biblioteke

Početkom septembra JU Biblioteka Sarajeva pokrenula je marketinšku kampanju koja je imala za cilj da promovira kulturu čitanja, naročito među mladima. Akcija je rezultirala povećanjem broja članova/korisnika za čak 20 posto u odnosu na septembar 2015.

Atraktivan informativno-propagandni materijal (afiše, penkala, privjesci…) distribuiran je u obrazovne institucije i dijeljen građanstvu putem pošte, brendiranih info pultova instaliranih na najfrekfentnijim mjestima u gradu, ali i u okviru svih šesnaest pozajmnih odjeljenja koji su disperzirani na području Kantona Sarajevo.

Također, otvoren je i proces promjene vizuelnog identiteta i promocija novog logotipa koji predstavlja stiliziranu “mudru sovu”, a od danas spot JU Biblioteke Sarajeva će biti prikazivan na svim većim displejima u gradu, saopćeno je iz ove ustanove.

Radno vrijeme je prilagođeno potrebama korisnika i odjeljenja rade od 09.00 do 17.00 sati, dok Centralno odjeljenje ima radno vrijeme svakog dana od 08.00 do 20 sati.

Da bi izašli u susret korisnicima i sugrađanima uvedena je i radna subota, od 09.00 do 14.00 sati u odjeljenjima: Ćumurija (Općina Stari Grad, Ćumurija 2), Mis Irbina (Općina Centar, Mis Irbina 4), Otoka (Općina Novi Grad, Žrtava fašizma 1) i Dobrinja (Općina Novi Grad, Omladinskih radnih brigada 2).

– Godišnja članarina je 15 KM, a omogućava pozajmicu stručne literature i beletristike iz bogatog i ažuriranog fonda. Na sajtu www.bgs.ba građanstvo se može kontinuirano informirati o aktivnostima Biblioteke Sarajevo, ali i upoznati se s novostima iz svijeta knjige i pročitati recentne tekstove i analize vezane za bibliotekarstvo – saopćeno je iz JU Biblioteka Sarajeva.