BiH

akcija fup-a

U skladištu preduzeća u Grudama pronađena veća količina aviobombi

16/06/2021

Na lokaciji pretresa prisutni su i specijalno obučeni policijski službenici za kontradiverzionu zaštitu, radi potrebe deaktiviranja eksplozivnih sredstava

U skladišnim prostorima jednog preduzeća na području Gruda pronađena je veća količina avio-bombi, čija nabava, držanje i promet, građanima nikako nije dozvoljena, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Postupajući po nalogu tužitelja Tužilaštva BiH, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) vrše pretrese jednog poduzeća na području općine Grude.

Na lokaciji pretresa prisutni su i specijalno obučeni policijski službenici za kontradiverzionu zaštitu, radi potrebe deaktiviranja eksplozivnih sredstava.

Postupajući tužilac koordinira rad ovlaštenih policijskih službenika na terenu, u okviru predmeta za kazneno djelo.

– Neovlašten promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene iz člana 193. Kaznenog zakona BiH. Tokom dalje istrage, bit će utvrđeno porijeklo i namjena pronađenih avio bombi, kao i svi drugi elementi potrebni za potpuno rasvjetljavanje ovog kaznenog djela. U ovom predmetu ostvarena je značajna saradnja sa građanima i lokalnom zajednicom. Rad na predmetu intenzivno se nastavlja – naveli su iz Tužilaštva BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.