Crna hronika

tužilaštvo u prijedoru

Osumnjičen da je pronevjerio više od 400.000 KM udruženja građana

16/06/2021

On se sumnjiči za krivična djela pronevjera i povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor juče su podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica A.M. iz Prijedora zbog sumnje da je kao odgovorno lice oštetio udruženje građana i ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 408.250 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

On se sumnjiči za krivična djela pronevjera i povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

“Osumnjičeni A.M. se tereti da je kao odgovorno lice jednog udruženja građana u Prijedora, u toku 2016, 2017, 2018. i 2019. godine isplaćivao novac sa žiro računa udruženja, te ga protivpravno prisvojio i potrošio bez pravdanja gdje su novčana sredstva utrošena. Nakon toga lice A.M. je ovjeravao finansijske izvještaje udruženja za 2016, 2017, 2018. i 2019. godinu iako je znao da su u iste uneseni neistiniti podaci”, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.