BiH

UIO

U Škodi pronađeno više od 3.300 kutija cigareta

24/02/2021

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UINO koristili su specijaliziranu opremu

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Sarajevo, na putnoj komunikaciji Sarajevo-Mostar pronašli su, a potom i oduzeli 3.350 paklica cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama koje izdaje Uprava. Procjenjena tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi cca 17.570 KM.

Ova aktivnost sprovedena je na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja da se lice inicijala K.A. iz Zenice bavi nelegalnom prodajom cigareta, koje prevozi iz Hercegovine prema Zenici. Tom prilikom je u mjestu Lepenica, Općina Kiseljak zaustavljeno i kontrolisano PMV Škoda Superb.

Daljnjom provjerom utvrđeno je da je lice povratnik, te će protiv njega biti podneseni Izvještaji Tužilaštvu BiH o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu Nedozvoljen promet akciznim proizvodima iz člana 210 a. Krivičnog zakona BiH.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UINO koristili su specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS, saopćeno je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.