Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stranka za bih

U strahu su velike oči

efendic stranka za bih (4)

Zlostavljati/mobingovati stručnjaka, bez obzira kojeg političkog uvjerenja, je zadnji stadij ludila koji je zahvatio rukovodstvo kliničkog centra i znakovita poruka straha koji se nadvio nad KCUS. Narod dobro kaže, u strahu su velike oči

Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu daje punu podršku našoj profesorici i kandidatkinji Stranke za BiH za Skupštinu KS Fatimi Gavrankapetanović-Smailbegović. Njena borba sa sistemom koji ponižava i zlostavlja sve slobodoumne stručnjake je već sada nadaleko poznata, a kulminira sa političkim angažmanom Fatime Gavrankapetanović-Smailbegović u Stranci za Bosnu i Hercegovinu i isticanjem njene kandidature za poslanicu u Skupštini KS na predstojećim izborima, saopštili su iz Stranke za BiH.

Zlostavljati/mobingovati stručnjaka, bez obzira kojeg političkog uvjerenja, je zadnji stadij ludila koji je zahvatio rukovodstvo kliničkog centra i znakovita poruka straha koji se nadvio nad KCUS. Narod dobro kaže, u strahu su velike oči.

Nezakonito pratiti nečije kretanje, nezakonito slikati, izmišljati i dramatizovati pojedine radnje, a sve u funkciji traženja razloga za davanje otkaza o radu je pokazatelj stanja u društvu koje se iz temelja mora promijeniti. Naša kandidatkinja i profesorica vodi pozitivnu kampanju ne prozivajući nikoga, ali drugi se, izgleda, pronalaze u prezentaciji njenog budućeg pravca djelovanja i poduzimaju radnje kojima misle da će je preplašiti i zaustaviti u planiranim djelovanjima u Skupštini KS. Nikakav mobing niti otkaz neće spriječiti profesoricu Fatimu Gavrankapetanović-Smailbegović da u zdravstvenom sistemu KS zavede red i na način da pokazivanje moći u zdravstvu bude prošlost, te da zlostavljanje stručnjaka i mobing nad njima ne bude više obrazac ponašanja bilo kojeg otuđenog centra moći.

Ono što iznenađuje, a bar prema pisanju KCUS-a, je saradnja g. Vranića i gđe. Izetbegović na način da razmjenjuju i SMS poruke i da se iz saopćenja KCUS-a zorno pokazuje da „vrana vrani ne vadi oči“.

Na kraju, poruka za g. Sebiju Izetbegović, ostavite se profesorice Fatime Gavrankapetanović-Smailbegović i uživajte još malo u tim „nadnaravnim moćima“ jer pravda će doći vrlo brzo, a građani odlučiti ko će sjediti u Skupštini KS, poručili su.