odobreno

U subotu izmjena saobraćaja u Sarajevu zbog održavanja “BH povorke ponosa”

Zbog loše epidemiološke situacije pripadnici LGBTIQ zajednice organizirali akciju Ponos na četiri kotača
23.08.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Danas je u Sarajevu odrzana Bh. povorka ponosa pod nazivom "Nije zivot cetiri zida". Zbog lose epidemioloske situacije povorka je otkazana ali su pripadnici LGBTIQ zajednice organizirali akciju "Ponos na cetiri kotaca". Ostatak programa povorke odrzava se online. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U dijelu potpune obustave i na raskrsnicama na kojima će se vozila usmjeravati ka alternativnim pravcima, saobraćaj će regulirati policija

Privremeno će biti izmijenjen saobraćaj u subotu od 7 do 14 sati u Sarajevu na trasi kojom će se kretati učesnici najavljene “BH povorke ponosa”.

Izmjena podrazumijeva obustavu kretanja motornih vozila i pješaka, kao i zabranu parkiranja na trasi povorke te u dijelovima još 35 drugih ulica koje joj gravitiraju.

Najavljena ruta učesnika je: Park Safeta Isovića-Ulica Koševo-Ulica Maršala Tita-Trg Bosne i Hercegovine-zgrada Parlamenta BiH, saopćila je Press služba Kantona Sarajevo.

U dijelu potpune obustave i na raskrsnicama na kojima će se vozila usmjeravati ka alternativnim pravcima, saobraćaj će regulirati policija.

U zavisnosti od brzine odnosno dinamike odvijanja događaja te procjene policije, na svim raskrsnicama planiranim za kretanje učesnika policija će povremeno propuštati vozila te izlaze s parking površina unutar zone izmijenjenog saobraćaja do najkraće tačke spoja s ulicom neometanog saobraćaja.

Taksi štandovi koji se nalaze na trasi privremeno će biti izmješteni na prvi susjedni štand koji nije u zoni izmjene.

Organizator je dužan da nakon manifestacije ukloni korištene rekvizite i da saobraćajnice budu dovedene u prethodno stanje.

Najavljene izmjene saobraćaja za subotu odobrilo je, na zahtjev Organizacionog odbora “BH povorke ponosa”, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.