Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Tešnju uskoro izgradnja 16 socijalnih stanova

tesanj potpis

U petak su u Zenici predstavnici Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK i Općine Tešanj potpisali Sporazum za izgradnju socijalnih stanova čime će se trajno riješiti pitanje izbjegličkog naselja Vila u Tešnju, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako su naveli iz kabineta načelnika Općine Tešanj, ukupna vrijednost prve faze projekta je 388.431 eura, od čega se na projekat CEB odnosi 308.593 eura, dok će Općina Tešanj osigurati 79.838 eura.

“Ugovorenim sredstvima bit će izgrađeno 16 socijalnih stanova za isti broj porodica. Izbjegličko naselje “Vila” smješteno je u poslovnoj zoni i na ovaj način će se, osim konačnog rješavanja pitanja smještaja za ove ljude, dobiti dva dodatna mjesta za gradnju privrednih kapaciteta u poslovnoj zoni. Radovi bi trebali početi do kraja godine” izjavio je načelnik Suad Huskić.

Općina Tešanj će na ovaj način dobiti dodatnih 16 socijalnih stanova koji će biti u vlasništvu Općine i koji će služiti za rješavanje stambenog pitanja socijalno ugroženih građana Tešnja.