Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U toku izgradnja dječijih igrališta na Dobrinji i Alipašinom Polju

igralista_novi_grad_2

U naseljima Dobrinja i Alipašino Polje počela je izgradnja dva dječija igrališta, a projekt zajednički finansiraju Grad Sarajevo i Općina Novi Grad u iznosu oko 80.000 KM.

Radovi su u toku u blizini vrtića “Kadifica”, na Dobrinji, kojeg je Općina Novi Grad 2014. adaptirala i prilagodila potrebama najmlađih stanovnika općine. Namijenjeno je mališanima do tri godine i nešto starijoj djeci, tako da će izgradnjom staze biti podijeljeno u dvije zone.

Igralište će biti ograđeno i opremljeno mobilijarom i modernim spravama za igru. U sklopu igrališta će biti postavljene i klupe za sjedenje, a izgradit će se i pristupne staze do igrališta.

Igralište čija je izgradnja u toku u ulici Trg međunarodnog prijateljstva, u neposrednoj blizini na Alipašinom Polju, bit će prilagođeno i djeci s poteškoćama u razvoju.

Nalazit će se u neposrednoj blizini Servisnog centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju “Dajte nam šansu”, tako da će biti dostupno i djeci koja borave u Centru. Osim pratećeg mobilijara i sprava za dječiju igru, te pješčanika, na tom igralištu bit će postavljena i gumena podloga, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.