Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavljena potraga za dvije osobe nestale u Vrbasu

vrbas nesreca1
Ilustracija

Tim Federalne uprave civilne zaštite nastavio je, tokom jučerašnjeg dana, pretragu u rijeci Vrbas za dvije osobe nestale nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila 21. maja.

U redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) navodi se da su pripadnici Vatrogasne jedinice Konjic, 25. maja u ulici Civilnih žrtava rata 8, gasili požar na dimnjaku u potkrovlju zgrade.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla intervenirali su na kući u naselju Bukinje, a u požaru je pričinjena manja materijalna šteta.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Gradačac gasili su požar u kući u naselju Rakije, a tom prilikom pričinjena je manja materijalna šteta.

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Sanski Most primio je informaciju od Policijske stanice Sanski Most o pronalasku NUS-a u ulici Želježnička bb, a radi se o minobacačkoj granati M-80.

Patrola policije obilježila je mjesto pronalaska NUS-a. O tome je obaviješten Tim za uklanjanje NUS-a FUCZ.

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Mostar primio je jučer ujutro informaciju od građanina iz Mostara o pronalasku minobacačke granate pored magistralnog puta M-6.1 Mostar – Široki Brijeg, u blizini naselja Žovnica. O tome je obaviješten Tim za uklanjanje NUS-a FUCZ.