olujni vjetar

U Tomislavgradu proglašeno stanje prirodne nepogode

tomislav – pijavica (1)

Odluka je donesena zbog olujnog vjetra koji je zahvatio dio tomislavgradske općine u subotu, 9. septembra, u poslijepodnevnim satima, nanijevši ogromnu materijalnu štetu stanovnicima te općine

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić na prijedlog općinskog Štaba civilne zaštite donio je u ponedjeljak Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Tomislavgrad.

Odluka je donesena zbog olujnog vjetra koji je zahvatio dio tomislavgradske općine u subotu, 9. septembra, u poslijepodnevnim satima, nanijevši ogromnu materijalnu štetu stanovnicima te općine.

Snažni vjetar, odnosno pijavica, u naselju Bobara i dijelovima naselja Kolo pored Tomislavgrada rušio je crijepove s krovišta, trgao ograde, lomio i obarao drveća te dimnjake i električne stubove, a oštećen je i veliki broj automobila, posebno u krugu tvrtke “Prodex”.

Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta pozvalo je stanovnike naselja, koji su u olujnom nevremenu praćenom pijavicom pretrpjeli štetu na stambenim objektima i automobilima, da je prijave od 12. do 15. septembra ove godine.