Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U većem dijelu BiH dugotrajna magla, u Hercegovini vedro

BiH

sarajevo-magla123

U Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i na planinama jutros je vedro. Sjeverna područja zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim dijelovima Bosne ima i magle ili niske naoblake.

Temperature zraka u 07.00 sati: Drvar -8 stepeni, Livno -6, Bugojno i Sokolac -4, Tuzla -3, Jajce, Sanski Most i Sarajevo -2, Banja Luka, Ivan-sedlo, Prijedor, Srebrenica i Čapljina -1, Bjelašnica, Doboj, Gradačac i Zenica 0, Goražde i Zvornik 1, Bijeljina 2, Mostar i Trebinje 3, Neum 8 i Bihać 11.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 955 hPa, za 11 hPa je veći od normalnog i raste.

U sjevernim područjima zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim dijelovima Bosne danas će biti dugotrajna magla ili niska naoblaka. U Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i na planinama vedro.

Vjetar u Bosni većinom će biti slab, u Krajini i umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. U Hercegovini će vjetar biti slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje i u Krajini od 11 do 15 stepeni.

U Sarajevu danas magla. Najviša dnevna temperatura zraka do 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.