Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U većem dijelu BiH saobraća se nesmetano

automobili

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća nesmetano, bez vanrednih ograničenja.

Tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima očekuje se pojačana frekvencija vozila, naročito na izlazima iz većih gradskih zona.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se: autoput A-1 dionice Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, kao i magistralne puteve: M-17 Zenica-Žepče, M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Čapljina-Doljani i M-5 Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT
A-1
Vlakovo-Butile, u mjestu Treševine, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraća se preticajnom trakom uz ograničenje brzine.
Visoko-Podlugovi, zbog izvođenja radova na sanaciji dilatacionih naprava na mostu MO2, saobraća se jednom trakom (u oba smijera).

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-5

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.
Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u mjestu Gornje Peulje, zbog deminiranja terena od 08.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.
M-15
Kamičak-Ključ zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraća se naizmjenično jednom trakom.
M-16
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraća se usporeno, jednom trakom.
M-17
Jablanica-Mostar, zbog postavljanja zaštitne mreže saobraćaj se od 8.00 do 17.00 sati odvija usporeno, uz povremene obustave do 10 minuta.
Čapljina-Doljani, zbog radova na mostu u mjestu Višići saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.
Zenica-Žepče, na dionici Topčić Polje-Ozimica, zbog radova na sanaciji mosta saobraća se preko mosta za smijer Zenica-Žepče, a za smijer Žepče-Zenica saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu, uz ograničenje brzine.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI
R-438 Gromiljak-Fojnica (ulaz u Fojnicu) – zbog sanacionih radova, saobraća se u vremenu od 08.00 do 17.00 sati jednom trakom naizmjenično uz povremene 15-minutne obustave.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO
-Povodom održavanja memorijalne šetnje, danas u vremenu od 10 do 11 sati, doći će do potpune obustave saobraćaja u ulici Hrasnička cesta (od raskrsnice sa ulicom Velika Aleja do raskrsnice sa ulicom Umihane Čuvidine).
– Zbog radova na rekonstrukciji saobraćajnice u vremenu od 08.00 do 16.00 sati, saobraćaj se obustavlja u ulici Ragiba Džinde.
– Zbog radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulicama Kalemova i Avde Jabučice od 08.00 do 16.00 sati saobraćaj se obustavlja etapno u dužini od 50 metara.
– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 07.00 do 17.00 sati saobraćaj se etapno obustavlja u ulici Bare kod Stupa, a na raskrsnici Bojnička-Bare kod Stupa-Zaulice saobraća se jednom trakom.
-Zbog parkiranja i zaustavljanja specijalnog teretnog motornog vozila od 09.00 do 15.00 sati, usporeno se saobraća na dijelu ulice Tahmiščina.
-Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 08.00 do 16.00 sati, usporeno se saobraća na dijelu ulice Skenderija (prema ulici Podgaj).
-Zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08.00 do 17.00 sati).
-Zbog izvođenja radova na sanaciji kolovozno-pješačke površine od 08.00 do 17.00 sati saobraća se jednom trakom u ulici Alije Nametka.
-Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08.00 do 17.00 sati saobraća se jednom trakom u ulici Branilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.

BRČKO DISTRIKT
– Zbog izvođenja radova, saobraćaj je obustavljen na dijelu lokalnog puta L2 Dubrave-Bijela.
– Zbog izvođenja radova, saobraćaj je obustavljen u dijelu ulice Braće Ribnikara u Brčkom.
– Zbog izvođenja radova, saobraćaj je obustavljen u dijelu ulice Reisa Džemaludina Čauševića u Brčkomm saopćeno je iz IC BIHAMK-a.