BiH

Stanje na putevima

U većem dijelu BiH saobraća se po suhim kolovozima, uz slabiji promet vozila

02/01/2021

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila

U većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Zbog učestalih odrona skreće se pažnja na puteve: Jablanica-Mostar, Stolac-Neum, Banja Luka-Teslić, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Podsjećaju se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

Zbog Nove godine, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija u BiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.