prognoza za naredne dane

U većem dijelu BiH za vikend susnježica i snijeg

snijeg

U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove danas dugotrajna magla

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti dugotrajne magle, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 12. U mjestima sa dugotrajnom maglom niža maksimalna dnevna temperatura zraka.

U većem dijelu Sarajeva dugotrajna magla. Najviše sunčanog vremena u općini Stari Grad. Najviša dnevna temperatura zraka oko pet stepeni Celzijsuvih.

U četvrtak u Hercegovini i na zapadu Bosne pretežno sunčano. U ostatku Bosne, uglavnom, oblačno i maglovito. Jutarnja temperatura od minus dva do tri, na jugu od tri do sedam, a dnevna od tri do devet, na jugu od osam do 13.

U petak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu od dva do sedam, a dnevna od dva do osam, na jugu od osam do 12 stepeni Celzijusovih.

Prvog dana vikenda, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslijepodne i tokom noći u Krajini i ponegdje u Posavini se očekuje kiša. U večernjim satima u Krajini kiša može preći u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu od dva do šest, a dnevna od tri do osam, na jugu od osam do 13 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno. Na jugu slaba kiša. U većem dijelu zemlje susnježica ili slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između minus dva i tri, na jugu zemlje od pet do devet.