SAD

Dječak koji je nestao na putu za školu nađen mrtav u dimnjaku

Harley Dilly

Obdukcija je izvršena u utorak, a rezultati su pokazali da se vjerovatno radilo o nesretnom događaju

Policija iz Ohioa smatra da je mrtav dječak koji je pronađen u dimnjaku zapravo Harley Dilly koji je gotovo prije mjesec dana nestao na putu za školu.

“Ovaj rezultat istrage nije niko priželjkivao, ali… Barem sada porodica zna šta se dogodilo“, rekao je jučer Robert Hickman, voditelj policijske stanice Port Clinton.

14-godišnji Harley posljednji je put viđen 20. decembra u Port Clintonu dok je u jutarnjim satima odlazio u školu. Policija je u potrazi za njim helikopterima, policijskim psima i službenicima na terenu pretražila više od 150 hektara područja, piše CNN.

U ponedjeljak su policijski službenici istražili nenastanjenu vikendicu koja je bila u fazi renoviranja i u njoj pronašli tijelo dječaka. Nije bilo znakova prisilnog ulaska u kuću.

“Pronašli smo Harleyev kaput i naočale na spratu kuće, pored dimnjaka. Zatim smo uočili njegovo tijelo koje je bilo zaglavljeno u dimnjaku”, kazao je Hickman.

Obdukcija je izvršena u utorak, a rezultati su pokazali da se vjerovatno radilo o nesretnom događaju.

“Izgleda da se Harley popeo na krov i ušao u dimnjak. Kada se našao u njemu, jakna i naočale su mu pale na pod, a on se zaglavio“, objasnio je Hickman.

Nije za sada poznato zašto je dječak pokušao ući u dimnjak.