Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

U Vitezu održan sastanak o izgradnji dionice Vitez – Nević polje

11/09/2018

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u utorak je održao sastanak u Franšiznom centru u Vitezu na temu ubrzanja aktivnosti izgradnje dionice Vitez – Nević polje brze ceste Lašva – Travnik – Jajce, sukladno zaključku s prethodnog sastanka na ovu temu u Uredu predsjednika Federacije BiH u Sarajevu.

Nakon prezentacije izgleda navedene dionice te nakon što su svi sudionici iznijeli mišljenja, zaključeno je kako je potrebno fokusirati se na izgradnju navedene dionice za koju su već osigurana sredstva te pronaći rješenja za što brži početak njezine izgradnje, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

“Zadovoljstvo mi je da sam danas bio sazivač ovog sastanka oko izgradnje dionice Vitez – Nević polje brze ceste Lašva – Travnik – Jajce. Sredstva smo osigurali u federalnom proračunu u iznosu od 100 milijuna maraka. Zbog određenih problema u procesu samih izdavanja dozvola, promjene prostornog plana koji se javljaju onda kad je više sudionika uključeno, dođemo do nekih problema u komunikaciji čime se blokira realizacija navedenog projekta”, istaknuo je Čavara.

“Iz tog razloga sam danas, kao Predsjednik Federacije BiH, ali i kao stanovnik ove Županije, pozvao sve relevantne čimbenike koji imaju udjela u procesu omogućavanja da krenemo s izgradnjom dionice i osiguramo određene uvjete za raspisivanje natječaja, da se izabere izvođač i počne s izgradnjom ove prevažne ceste za Županiju Središnja Bosna, ali i za čitavu BiH”, dodao je predsjednik Federacije BiH.

Ocijenio je kako su danas došli do određenih rješenja te kako će u narednim danima jedno posebno povjerenstvo sagledati sve aspekte koji trebaju biti riješeni kako bi se pronašlo rješenje koje će omogućiti izmjenu prostornog plana Županije Središnja Bosna (ŽSB) u dijelu ove dionice.

“Ne želimo da ova cesta bude izvor nezadovoljstva bilo kome, već izvor zadovoljstva i sreće svih onih koji žive pored brze ceste i svih onih koji će koristiti ovu brzu cestu”, istaknuo je Čavara.

Predsjednik Federacije BiH izrazio je očekivanje da će Vlada ŽSB-a i Skupština ŽSB-a u sljedećem tjednu donijeti adekvatne odluke te ih uputiti na Federalno ministarstvo prostornog uređenja kako bi se dobila dozvola za početak raspisivanja natječaja, a samim tim bi se ostvarili uvjeti za početak izgradnje dionice.

Sudionici sastanka bili su, među ostalim, predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenica predsjednika Vlade Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, direktor JP Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić, te direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.